susu fm

hai semua sy newbie kat sini... sy nk tanye ank sy nk masuk 5 bulan. sy bru ajar dia minum fm.. macam mne nk tau susu tu sesuai ke tak... sy keliru... pls help me... Sy dh try susu lactogen tapi dia popo warna hijau pekat sgt n cair sgt.. Sy bgi dutchbaby dia popo hitam... Dupro pon sy dh try dia popo mcm light green mcm tu .. Mcm mn nak tau susu sesuai ke x

3 Balas

Lactogen mmg buatkna bby poo cair. Sb dia lawaskan bby yg susah poo. Minum fm, mmg poo warna hijau. Biasa, nk tau bby react dgn susu ambil msa 4-5 hari, bru kita tau. Kalau dia muntah susu, cirit birit, naik ruam...itu petanda dia x serasi.

4y ago

Ouhh.patut la baby sy naik ruam lps minum susu lactogen.rupanya tak sesuai..sekali je bg..lps tu try ducthlady..takde naik ruam.popo kuning mustard..

Tengok dari warna najis anak. Tengok dari tekstur najis anak. Tengok dari keadaan anak, sama ada minum susu tu buat dia kembung atau tak. Tengok dari kandungan fm.

Anak sy mnum susu anmumlac + bf tp najis dia macam keras tp lembik² gituh warna kuning..sembelit ke gtuh ?