najis baby

Nk tnye mmy2 , ank sy 4months mmg fully formula milk tp smpai skrangs still xjumpa yg sesuai dgn dia. G klinik n doc suggest try frisolac comfort sbb sbelom ni baby ad mslh nk popo n kerap muntah bila minum susu. Dh sminggu lbih bgi ank minum susu tu tp mslh muntah dh xde cuma mls popo still sma and kali ni klau dia xpopo sehari pun dh busuk nau bau dia kentut n bila popo najis dia mmg busuk sgt(sbelom ni xde mcm ni) and najis dia klua wrna hijau gelap then klua hijau muda and dh last2 baru klua kuning elok. Adakah normal or sy kena bwk baby g klinik or kena tukar susu lain lgi?

najis baby
2 Balas

Normal kalau utk anak saya. depend dengan jenis susu formula yang diberi. kadang ada yang tinggi zat besi buatkajn najis jadi gitu. kadang sbb peeetukaran susu formula yang nak serasikan dgn sistem badan anak.. Lama lama ok 😊

klo minum frisolac mmg mcm tuh najis sis.bby sy pon minum susu ni.birak 2 Hari skali tp najis x keras or sembelit.still smooth