baby sembelit

Baby sy baru 2 bulan. Minum susu badan & fm. Yang menjadi masalah dan kegusaran sy, baby tak popo sehingga 3 4 hari. Hanya sekali popo. Berulang2 kejadian ni. Baby minum susu fm lactogen. Sblm ni dh cuba dupro, dutch baby. Dupro baby tolak. Dutch baby, sembelit juga.

2 Balas

Kalau sis bg susu fm try cairkn sikit susu tu utk elak sembelit. Ni sy ada explain setiap kali check up. Nurse pun ckp perkara sama pd sy utk cairkan susu

4y ago

Sy kurangkan sukatan...

Nurse sy kata. Its ok xberak 3 hari.. Asalkan dia buang angin...(kentut) kalau dia kentut . Pastu berak 3 kali sehari minum fm .. Ok