AWAL KEHAMILAN

Hai semua, sy nak tnya 4 hari lepas sy ad buat UPT Test n results dy samar2, tpy sy dah ke klinik utk confirmation, alhamdulillah mmg sy pregnant n slesai scan smua, doc ad bgthu yg kandungan sy msih awl lagi, cume sy nak tnye wajar ke klau awl kandungan (1-2weeks) kantung baby msih belum nmpak.. doc minta sy repeat scan another 1 week, mohon respon dri smua, ini first pregnancy sy dah 7thn ttc 😭

21 Balas

Sy faham perasaan sis tp sy mohon tlg jaga emosi sis.. memandangkan result upt dh comfirm, sis teruskan ambil folic acid smp kandungan 12w. 1-2w tu baru proses nak implantation sis, scan mmg xleh tgk apa, nmpk dinding rahim tebal ja. Buka buku pink di kk terdekat bila masuk kandungan 8-12w nt. Scan awal² ni amat tidak digalakkan sebab xmaw isu mcm ni dan ganggu fikiran ibu dan effect pd kandungan kita nt sis.. Selagi xda sakit/pendarahan, sis jaga diri baik² dan repeat scan selepas kandungan masuk 8w ke atas nt ya..

1y ago

baik faham.. terima kasih ya ats nasihat nya