AWAL KEHAMILAN

Hai semua, sy nak tnya 4 hari lepas sy ad buat UPT Test n results dy samar2, tpy sy dah ke klinik utk confirmation, alhamdulillah mmg sy pregnant n slesai scan smua, doc ad bgthu yg kandungan sy msih awl lagi, cume sy nak tnye wajar ke klau awl kandungan (1-2weeks) kantung baby msih belum nmpak.. doc minta sy repeat scan another 1 week, mohon respon dri smua, ini first pregnancy sy dah 7thn ttc 😭

21 Balas

normal awak. 1-2w bersamaan 4w. boleh nmpk dinding rahim baru menebal. dan doctor mmg akan minta kita repeat scan semula. mmg tu kita tak digalakkan utk scan awal. sbb akan buat kita risau dn fikir mcm2 awak. nak nampak kantung dlm 6-7w boleh nmpk. nak nampak janin & dengar heartbeat baby pula around 8-9w keatas. selagi xde spotting & bleeding inn shaa allah kandungan awak okay. makan asid folid. jgn buat kerja berat2 okay

1y ago

insyaAllah aamiin 😊❤️