AWAL KEHAMILAN

Hai semua, sy nak tnya 4 hari lepas sy ad buat UPT Test n results dy samar2, tpy sy dah ke klinik utk confirmation, alhamdulillah mmg sy pregnant n slesai scan smua, doc ad bgthu yg kandungan sy msih awl lagi, cume sy nak tnye wajar ke klau awl kandungan (1-2weeks) kantung baby msih belum nmpak.. doc minta sy repeat scan another 1 week, mohon respon dri smua, ini first pregnancy sy dah 7thn ttc 😭

21 Balas

InsyaAllah baby ok tu, kalau kandungan baru 5-6minggu memang kadang2 susah nak nampak kantung tu, tambah2 lagi kalau mesin scan tu model lama😅 Skrg ni awak makan je folic acid, rajinkan minum susu, supaya baby cpt membesar dgn sihat 💪🏻 banyakkan makan sayur dan buah2an juga tau. Take care, semoga segala urusan awk & baby dipermudahkan 🤲🏻🥰 sy juga baru pregnant selepas 10thn🤍

1y ago

alhamdulillah.. syukur terima ksih sis uzainah