Keadaan Tidur

Hai semua.. Sy nak tanye kalau ibu mengandung mcm mne ye cara tidur yang sesuai.. Btul ke kate org tidur terlentang x bagus.. Tp bila tanya nurse dia ckp ikot keselesaan kita..

2 Balas

Kalau nak tidur terlentang boleh, tapi letak bantal bwh badan kiri kanan. Takut oksigen tak sampai ke baby. Sy pun memang lagi selesa tido terlentang tapi make sure letak bantal, so akan jadi mengiring sedikit.

Sy pernah tny doc. Doc kata bawah 3 bulan xpa sbb kecil lagi. Bila dah 3bulan keatas kene mengiring seeloknya ke kiri.