cara tidur

hi mommies nak tanya. cara tidur terlentang selamat x untuk 17 weeks ke atas? Dan bila weeks start rasa baby bergerak ye?

2 Balas

Better tido mengiring sis. Blh letak bantal dekat belakang and depan sis. Sy masuk je 14w cmtu mmg dh xslesa tdo terlentang, rasa mengah sesak dada. Pergerakkan baby tak sama setiap ibu. Ada yg seawal 16w mcm sy, ada yg lambat 20w keatas.

Biasakan tidur mengiring ya. Sbb bila dh 3rd trimester mmg xselesa tidur mcmtu. Boleh try pkai maternity pillow utk praktis. . Rasa gerak bby bgantung pd bdn, ada yg 20w dh rasa, ada yg lewat sikit pun ada.

2y ago

notess. terima kasih mommmies❤️