scan

Hai semua. Sy nak Tanya. Weeks yg keberapa seeloknya scan kandungan untuk pertama kali. Maksudnya sahkan kehamilan

9 Balas

Pengalaman 3 anak 6w pn blom nmpak apa ada kantung je..so yg ke 4 pg msa 10w da ada heartbeat n buat buku terus..tp bagus jga scan waktu 6w mcm tu sbb doc boleh sahkan duduk kantung tu kat dlm rahim..bukan kat tiub.,so smntara nk tggu 10w tu mkn folic acid, jgn buat kje berat and doa banyak2..

Saya pertama kali cek masa tu kandungan dah 7 weeks. Sebab tak tahu pun pregnant. Lupa bila last tarikh period yang lepas. Bila gi cek baru kira sama-sama dengan husband dan doktor kat klinik. 😅

5y ago

Ada heartbeat.. ☺️

Nak sahkan kehamilan boleh pegi klinik kesihatan check urine. Sy dlu 1st scan 10w6d. Sy scan selepas sah hamil di klinik kesihatan atas arahan nurse klinik desa

Sy pegi masa 5 week sis.. Dating scan😍 digalakkan sbnanye utk tahu kandungan dlm rahim bkn luar rahim. N takda masalah lain

5y ago

Sye dh scan.. Dktor diam je x kte ape2.. Hrp ok..

8weeks dh okay utk dating scan..

Sy scan weeks ke 10

2-3bulan pregnant

5y ago

Normal. Kalau 5w memg nampak kantung plus nak taw luar ke dalam rahim. 7w baru boleh nampak baby ngn jantung

3 bulan

4wk...