Bakal ibu yg buntu

Hai semua. Sy just nak share something. Skg ni sy kandungan sy masuk 9 minggu. Sy mengandung luar nikah. Hari tu sy ada cerita dgn kakk sy tp dia paksa sy untuk buang atas alasan utk menjaga air muka org tua sy. Tp sy tfikir yg sy dah buat ni dosa nk buang lagi tambah dosa lagi. Sy dah buat solat istikarah minta petunjuk dan minta pandangan org lain yg sy boleh percaya. Akhirnya sy sendiri buat keputusan utk teruskan kandungan ni. Boyfriend sy bertanggungjawab jugak. Yg buat sy buntu skg ni kakk sy selalu tnya dah buang belum. Dia siap ugut sy lagi. Sy tak nak ckap sy simpan baby ni. Sbb sy nak sy sndri yg bg thu kat family sy. Sy dgn bf sy pun dah sepakat nak nikah. Anyone boleh tolong suggest ap yg sy perlu buat dekat kakk sy?

1 Balas

yg pertama Alhamdullh sis ade kesedaran tntang dosa & pahala, mohon ampunlah pda Allah dlu, kemudian doa byk2 moga keluarga menerima keputusan sis n bf.. Pasal kakak sis tuh, biarkan dia dlu.. sis boleh cuba hubungi kk utk buat buku pink, bila dh ade buku, bermakna dh ade akuan kewujudan baby yg dikandung, moga kakak sis boleh menerima dgn baik, juga keluarga sis.. :)