Pregnant pegi gym

Hai semua. Saya tgh pregnant 4 bulan. Selama ni mmg active gym. Mmg main berat2, bukan setakat lari kat treadmill tu. Pastu bila dah prrgnant ni mmg saya elakkan, just jalan je ptg2. N da nampak la body saya mmg tak se fit dulu. Makan pun bertambah kan. Then husband saya asyik tunjuk vid tiktok mat salleh pregnant yg kaw2 main gym. Dia suruh saya continue. Sbnrnya boleh ke tak? Nape diorg mat salleh ni workout takde benda pun? Saya dpt rasa husband saya macam tak.biasa tgk badan saya yg dah tak fit lagi hmmm. Sbnrnya bahaya ke tak eh exercise cam saya buat selama ni? Main berat2

8 Balas

Sy sndiri sblm prggy main gym sis.. tp start prgnant sy stop.. just jln2 kat tman je utk stamina.. just jln bkn jogging.. bab bentuk bdn mmg xboleh buat pe.. sy skng pun da 4bulan.. walaupun tgk org luar negara boleh buat, tp benda ni atas diri kt sndiri.. setiap kandungan xsama.. Ada yg duk sj pun boleh gugur, ada yg blari angkat berat2 pun bby steady je.. Tp klu pandangan sy, better stop dl.. gtau suami.. bg dorg phm.. klu nak fit, abis pantang continue balik aktiviti gym.. Mcm sy kandungan sblm2 ni pun buat gitu… dlm pntang jaga mkn. Tp dlm masa yg sama jgn smpai susu drop.. abis pantang start g gym n jogging… inshaa Allah bdn kt akan fit blik… Moga dpermudahkan urusan sis n suami ye

dah pregnant memang badan tak sama mcm sebelum pregnant sis.. better janganlah pergi gym tu minta suami faham keadaan sis mcm mcm mana.. lps bersalin boleh continue semula workout utk dpt badan fit n shape balik.. nak kata tak bahaya mat salleh tu selamba je boleh buat kan tp ketahanan badan kita, baby kita dkt dalam tu lain2.. kalau jadi apa2 yang tak diinginkan menyesal tak sudah.. sy dlu penat badan sebab kerja je boleh gugur smpai sekarang salahkan diri sndiri tak jaga elok2

saya pernah baca ke tgk video ntah lupa. doktor ni pernah cakap lah kalau lifestyle seseorang tu mmg active gym sebelum ni and time pregnant boleh je nak main gym tp jangan la hardcore2. dia jangan benda x biasa tp time pregnant tiba2 nak buat. ha kan pelik tu. lgpon ckp kt suami awak. nak dpt anak ni bukan dengan petik jari je dapat. orang lain ttc bertahun2. ape lah sgt untuk 9 bulan ni berat naik , aktiviti berat dikurangkan. lagpon lepas beranak boleh active gym balik .

Sebaiknya di elakkan sis, lain badan lain pula ketahanannya, badan orang mengandung nih memang mesti berubah, nti lepas mengandung barulah kita perbaiki semula, Insya Allah boleh tambah cantik, sekarang rehat aja, nti ada apa apa, menyesal, siapa nk di salahkan? Diri sendirikan

better jangan main berat2 time ni, orang ckp time pregnant biar shj berat Naik, masa pantang la orang akan Jaga makan dan turunkan balik berat badan. time Hamil Kita tak tahu Rahim Kita kuat atau tidak, better jangan berat sangat

Maaf sy xtau la sis akn dgr atau tidak nasihat mommies dlm ni, tp sis fikir la yg mana lebih penting utk sis. Shape body or baby dlm kandungan? Sis nak harap badan fit time pregnant ke? Lain mcm sis ni huhu

mcm mana tengah pregnant nak body fit 😫, laki sis pon buat menyabo la tunggu la lepas beranak.

okayy fahammm thank you semua 😘