bestfriend

Hai semua. Saya nak tanya pendapat isteri2. Boleh ke terima kalau suami kita sendiri ada dua orang bestfriend perempuan. Dorang siap ada group ws instagram semua sama2. Tapi suami seorang je lelaki dalam group tu. Saya nak tanya salah ke kalau saya tegur suami saya jangan over sangat. Saya bukan nak putuskan friendship dorang. Tapi saya tak boleh tipu diri saya, saya tak boleh terima kadang saya cemburu. Kadang sampai kami bergaduh pasal isu ni. Pendapat semua macam mana. Saya buntu.

9 Balas

Penah jgk tapi tkde la buat gp.. Cuma bekas isteri suami saya ad je nk dm kat insta ad je bnde dia nk tnya.. Saya baca pun sbb insta suami saya boleh bkk suami bagi cuma baca dorang dm tu sakit hati..husband tak pnh dm pompuan tu pun pompuan tu je selalu dia yg mula kan dlu yg pling sakit hti dia ckp mimpi suami sya la mlm tdi mimpi dorang dlu2 bercinta la.. isteri ko bli bersalin la sedangkan sy tk pregnant pun mse tu (perli) .. Isteri ko kan seksi la apa la dkt situ nmpak sgt pompuan ni tk boleh move on.. Saya perasan je sblum kahwin tkde plk pompuan tu dm selalu ni lpas kahwin kerap plk smpai la satu tahap tak boleh tahan dia sebok nk ajak laki sy jumpa sbb nk tkar nama no yg dia pakai skrg sbb dia tknk tukar no lama tu katanya org ramai dh tahu no tu.. Mmng kne jumpa la kan sbb nk tkar nama.. Hari2 dok dm.. saya pun ws la laki sya cakap klau nk ada hubungan lagi cakap je la.. mse tu plk bru2 pregnant sejak2 tu pompuan tu dm kat insta tnya bila nk tkar nama laki saya tak reply pun... Selama ni saya diam je sbb pkir yela bkas isteri kan klau sy nk mara pun pompuan tu org pertama dlm hdup dia tapi mkin lama Mkin menyampah mcm nk cri perhatian.. Padahal dah ad anak 2 org dh dgn suami baru dia.. Berani nk dm bkas suami ckp rindu zaman dlu2 la tak boleh brain la... Motif sgt dlu sblum ktorng kahwin tknk plk g takr nama ni dh kahwin Dan2 la.. Lagi stu skrg ni pun dia tgh pregnant dan ad up status kata baby E🤣tiber je sesuatu sgt mungkin dia thu sy pregnant dan akn ltak nama ikut suami E dia pun nk ltak E jgk...

Sy pun prnah ada pngalaman mcm sist..mula2 sy tnya hbngan dia dgn prmpuan yg slalu dia chat..dia ckp kwn dri skolah mnengah..so ckp kat dia utk apa chat kwn tu..dah la prmpuan..kita nie pun prmpuan..knpom cmburu ..dia jawap cuma kawan jer pun xlebih..siap ktwa happy bgaii semua..so apalagi..sy pun chat la kwn lelaki nie..padahal cousin..kitorang pakat nak kenakan dia balik..sy dan cousin llaki tu chit chat la smpai sy kunun2 happy ..ktwa brdekah2 siap chat letak emoji ktwaa ..sngja tnjuk dpn usben..last2 dia mrah sbab sy chat lelaki..hahahha..then masa tu je sy jwap.."sy chat lelaki kau mrah,then yg kau tu asyik chat prmpuan juga apa jadi,dia pun bestfriend sy juga dari kcik,klau kau ada kwn prmpuan,sy pun ada kwn lelaki.."then masa tu brulah usbon sy prsan dia salah dan cmburu teruk gitu..start sna dia dah xchat lagi..sebab tkut sy kena ambk org😂..dia tau kita ni jnis pramah dgn semua org kan..so bagi sy la kan sist ..kalau suami sist brtegas juga nak chit chat dgn kwn pompuan dia tu..apa kata sist bwt prank kat husband sist..bwt bnda yg dia bwt..tngok reaksi dia..bila dia cmburu..ar masa tu la sist nsihat dan luahkan semuanya yg trbuku dhti sist scra prlahan2...kdang xprlu mrah pun..balas blik dgn cara yg baik..☺

5y ago

Hahaha

Xtau la husband sy de bestfriend x... Tp prnh dia de jgak msg2 dgn rmai kwn2 prmpn dia... Sy plak jenis de msa pantau whatsapp suami... 🤭. Bru lps bebrape mnggu, ay prasan husbnd sy de kerap mag dgn kwn opis dia, kerap reply status prmpn tu. Prmpn tu bdk opis dia, dh kawen & husband dia kwn husband sy jgak... Mula2 biasa la, cemburu & syak bkn2... Rsa nk mrh tp sy cuba xnk rosakkn hubungan sy... Sy cuba utk bertenang setenang2 nya. Sy still set dlm kepala sy, suami aku masih sygkn aku, sbb dia xde kluar2, dia bantu aku buat keje, cuma pelik nape dia nk msg org tu siap kdg2 gurau2.. Lps tu sy cari msa yg sesuai, sy xde la trus berterus terang... Bg bunganya dulu... 😅 Sy buat status whatsapp yg membuatkn dia trtarik utk reply... Lps dia reply sy saja ckp, igt xsudi reply... Lps tu sy slow talk, ckp la sy cemburu... Sy tahu tu kwn opis, tp sy risau, biasa la, takot jatuh ke hati... Sy cuba jek berbincang dgn dia... Syukur percubaan pertama berjaya... Dia msg jgak, biasa la, xkan nk brhenti trus klu dh rapat... Tp lama2 dh ok... 😊... Hope mslh awk pun bleh di selesaikn... ☺️😉

Takpayab percaya kalau best friend pun . Husband saya pun siap ada group . Dia sorang gak jantan kat situ . Saya tak banyak cerita , buang no kawan dia tu . Pasal nya waktu couple takda pulak best friend . Dah kahwin .beria pulak da best friend siap bergroup group lagi . Delete je sendiri kalau taknak sakit hati .nanti kalau dia nak marah . Biar jr dia nak marah . Nanti sis cakap la . Takut sangat kawan hilang berbanding isteri ke . Hhuhu . Sis takpayah takut sangat . Tugas seorang suami tu bahagia kan isteri bukan bahagiakan kawan perempuan dia . Sis mampu mengubahkan nya 😇

Suami sy plak... Xtau la bff ke bkn, 1 opis... Kerap jgak berwhatsapp kosong... Ble tnya suami sy tntg prmpn tu, dia jwb dh lama rapat, dr unit lama & tukar ke unit baru... Lbih muda dr kami, tp dh kawen de ank sorg... Ok, pk baik jek r, sy ni klu prmpn yg rapat dgn laki sy, sy akn kenal2 dgn dia... Tp xsangka plak, smpai sy request nk friend dlm fb pun nk bgtau laki sy... Rmai jek kwn2 opis dia yg prmpn sy friends... Ni jenis ngada2 & konon manje ni... Sabar2... Xpe... Kte peratiii jek... Hope jgn smpai lebih2...

Jangan cakap awak je cemburu, semua wanita bergelar isteri pun mmg akan cemburu.. Bincang dengan husband awak tu, jika awak pun ada best friend lelaki juga, apa dia rasa? .. Nak ckp dengan lelaki or suami ni mmg kena guna akal, jangan guna emosi..

5y ago

Saya dah cakap dgn dia, dia cuma cakap dia gurau2 kawan biasa je takde melebih pun. Yang saya tak boleh terima one of his bestfriend tu adalah ex dia dulu. Dia mengaku yang dia dah betul2 move on. Macam mana lagi saya nak percaya

Klo sy mmg x la nak bagi. Fb suami pon xde pmpuan. Fb sy pon xda laki. Give n take. Xperlu rasanya suami nk ad kawan perempuan. Dah kawen isteri la jadi bff. 😍😍

Kalau nak brkawan boleh tp janganlah buat group mcm tu, klw sy pun tak setuju, apa pun bincang elok2 dgn suami, bgtau family lebih pnting.

Klu sy pun sy cemburu. Dah kawin, tak pyh kot ada best friend lain jantina. Ckupla suami or isteri je yg jadi best friend.