sakit contraction

hai semua.. saya nak tanya kalau sakit perut mengeras pastu habis sakit tu baby Ade tendang2 mcm biasa tapi sakit tu first sejam sekali dan tak kuat.. lepas tu dya makin dekat sakit tu.. dan kuat sedikit tapi stay masih boleh tahan.. saya rasa sakit ni dari lepas asar tadi sampai sekarang stay rasa lagi.. adakah tu tanda2 nk Bersalin? sbb saya baru 26 minggu 2 Hari.. tapi anak kedua sebelum ni bersalin 36 minggu 1 Hari.. bawah 38 minggu.. Ade sapa² boleh bgi terangan..

1 Balas

boleh jd brix hicks contraction(pengembangan rahim) utk bagi baby ruang utk membesar.biasa dia mmg akn trase intense and last longer.klau labour contraction,dia irregular mean makin dkat labour dia akn makin kuat smpila kita bersain.anyway,if sis risau boleh pergi klinik or hospit utk check k😊😊

5y ago

okey tq.. saya bukan apa risau sbb family saya dan suami Ada yg bersalin pramatang..