39 minggu

hye mommies, saya dah 39 minggu, belum ade tanda2 nak bersalin walau dah banyakkan berjalan, squat,ketuk ketampi..tapi perut bahagian atas kerap mengeras sampai sakit dada, kadang2 sampai rasa nak termuntah..lagi lagi time baring.orang kata sakit contraction tu mcm senggugut, kalau perut mengeras tu kira contraction jugak ke? saya 1st baby.. boleh bagi advice tak..nak refer hospital tapi tak ada tanda2 lagi...checkup kk lusa ni..

1 Balas

biase anak pertama memang lambat sis..jgn rsau..cepat / lmbt xde msalah..aslkn baby sehat

4y ago

Ooh..oky sis tq, so perut mengeras2 ni normal la kan...bby da sempit..bukan contraction kn.risau😅