SAKIT BERSALIN

Hai...sekarang sy 35weeks 6days, skrng rsa perut sakit² tapi tak kuat..baby kerap mengeras, pinggang sakit dan rasa ngilu² dekat msV..tu tanda nak bersalin jugak ke??? #seriusnanya

2 Balas

Salah satu tanda nk bersalin, baby kerap mengeras dlm 10 minit sekali. Dan x lama tu berubah jadi 5 minit sekali akan sakit. Setiap kali mengeras tu pulak mesti lama dlm 1minit mcm tu. Mesti konsisten sakit dan makin lama makin sakit. Kalau x sakit tu biasanya braxton hicks je.

Selagi tak turun tanda (leaking/bloody show). Keep observe