Nak tahu pengalaman

Hai semua Nak tnya.saya hamil 8 minggu 61 days.saya scan baby masih kecil jntong belum nmpak dktr suggest untk digugurkan.tetapi saya tak nak.sbb baby dh membesar 1.31cm.so dktr bagi peluang 2 mnggu dri sekarang kalau still takde perkembgan akan digugurkan.ada yg pernah mengalami mcm saya? kalau scan dktr luar dia cakap dh ada jntng but too small.mula scan masa 1 month pn kantong n baby blum nmpak.then ni 2nd scan dkt hsptl krajaan.dh nmpak baby tapi bentuk tak sama dgn usia kndungan .ada tips lain tak yg boleh selamatkan baby?

Nak tahu pengalaman
6 Balas

Mungkin salah kira minggu sis.. It happens to my friend. Doc ingat kn pregnant luar rahim sbb still xnpak apa even dah 10weeks. Bila jumpa pakar, dia scan ikut vagina baru nampak. Baby kecil sgt lg so scan kat perut mcm biasa xnampak. Better you jumpa pakar dulu.. My friend jumpa pakar dkat klinik kerajaan sja.

ad makan duphaston tak? doc tkde bagi ke? sy pregnant pun 9w bru nmpk heartbeat. sy makan duphaston hari2 sbb pernah gugur 2kali

pernh ank sulung dlu kejap saiz kcik kejap besa tp doctor xsruh gugrkn pn

saya hari tuu doktor tunggu scan smp 12 weeks baru nampak jantung

sis nak tnya...kndungan mcm mn slps 2 minggu scan?

Sis dah scan swasta

5y ago

Sis tggu 12-14WEEK insya-Allah mesti membesar... sbb dah ada jantung.....