scan

baru2 ni scan for 28w . dktr dah tekan2 dkat mesin scan tu fikir dktr akan printout la gmbar2 scan baby . tp bila sya dah lap2 perut dktr tu print detail2 berat dia je . hmm perlu ckap awal2 dkt dktor ke klau nak gmbar scan baby ? kesian ayah dia x dpat nampak

17 Balas

Scan kt kk first scan bukak buku je doc kepilkn pic bby sac tu...16weeks,28weeks n 37weeks doc akn kepilkn maklumat size tumbesaran bby je...tpi sy haritu masa scan 29weeks time yu kebetulan bawak anak first checkup so suami ikut skali dpt laa masuk tgok masa scan tu..doc terangkn semua detail pnjg n berat serta kedudukan bby dekat sy n suami,cume doc xckp gender n sy lupe nk tnye walhal bby dh kangkang elok n nmpk jelas,dlm pandangn sy mgkin girl ..ni first time suami tgok sy scan perut,masa ank first kmi pjj... Masa dlm prjalanan balik suami tnye tdi scan tu yg mana bby nye😂😂 sbb hitam putih je..

Sama lh gan saya 28w saya scan.. Dokter ckp jantin baby lelaky tp xberapa jelas lh... Saya ckp kat dokter boleh gmbr jer ker sbb gmbr scanout dokter ckp rosak.. Tp last² fkir dokter nk bgi scan print baby rupanya print out detail scan baby jer hampe kecian suami saya nk nmpk scan baby xdpt.. Hospital kerajaan mmg mcm tu ker...

4y ago

Rakam je sis... Tp sy lbh sk scan dekat swasta.. Nmpk lebih jelas n detail.. Klo dekat kk x brpa nmpk sgt

Sy scan swasta je sis kalau nk tgok gambar baby..sbb jarang doktor kk ada masa utk bg gambar scan 😅 biasa mmg scan berat tu je utk check perkembangan size baby. Sy pernah mintak skali doktor tu ckp xde bajet nk bg gambar scan 😂 tp tu doktor pelatih yg ckp la..

kalau kt kk saya . berat baby apa semua tu diorg lekat kat buku pink saya . tapi gambar , saya sendiri minta . Boleh minta tapi jangan selalu . cukup satu kali sebab nak print tu gunakan ink . Tk thu di kk kamu . Cuba minta , mana tahu dapat

Scan kk atau swasta? Kalau dkt kk, jarang laa dia nak bagi gambar scan tu. Even print yg details tu pun tak. Terus tulis dlm buku je. Sbb kadang2 mesin scan kk lama punya. Dia tekan2 tu sbb taip utk saiz baby semua.

4y ago

Huhu ape2 memang kena swasta kalau nak gambar scan. Kalau nak amik gambar guna hp dkt kk pun kadang2 doc tak bagi 😅

Kesiannya. Saya scan kt kk juga masa minggu ke 9. Doc tanya anak ptama ke, pastu dia print out gmbr janin kepilkan kt buku pink. Mgkin kena tgok pd doc juga.

sjak sy buat bku pink.. ada je doc tu klip kn scan bby kt bku pink. esk appoinmnt lg..dia mmg akn print 2kpg. 1 tok klnk. 1 tok bku pink kite

klu kk klu xtny pape..doc diam je..klu de prblm br doc bgtw..nk snng g details scan kt swsta..molek sgt dh 28 w tu nk tgk keadaan bby.

Dekat kk Dr tak pernah print gambar scan. Sy tak tau pun boleh mintak print? Sy scan swasta je kalau nak yg print punya😄

Sy ritu mase scan dkt kk sy mintak izin doc nak record screen tu sbb nak tunjuk dkt somi anak dia.. Haha..