Gender scan

nak tanya pengalaman mummy2 semua.. msa scan gender baby, sama tak dgn masa baby kua? masa scan baby ni, segan sangat dia nak tunjuk gender dia.. smpai 2 klinik pegi.. tunjuk pn sipi2 je.. smpai dktr ckp tak pasti?.. agak2 betul ke baby boy ya? #firstbaby #20weeks

Gender scan
27 Balas

I jumpa specialist di hospital swasta. My first pregnancy, around 20w during detail structure scan my doctor confirm baby girl. Then my second pregnancy at 16w Dr bagitau 99% gender dia boy but since genital masih developing that time dia cakap tunggu next scan lagi. Scan lagi on 19w for detail scan, confirm sudah baby boy. Sy rasa kalau mampu better jumpa Specialist or pergi hospital yang ada better facility supaya scan machine can detect better and dorang punya skill scan baby pun lagi bagus. Kalau doctor tu ragu2 or tidak sure, macam bazir duit saja scan di random clinic balik2.

3y ago

Kira mahal la klinik siti ni rm210 details scan

Sy pla ada lucu skit ..da 5week br sedar ada malaikat kecil kat perut ni .msa 20week scan da nmpak mmg bby boy...balik2 scan mmg boy..ada kaki ketiga kata doctor tu .lepas tu beli la smua pakaian tuk baby boy. masa tggu ari tu..mak mertua bawa p bidan kampung pla..nak berurut..sbb da 40week..urut punya urut bidan tu ckp bby girl..dgn huru hara bgtau suami ..sdia kan nama baby girl..mna nak ready lg baju tuk bby girl..tup tap tup tap...40w6d..kluar pla bby boy ..alhamdulillah...haha..dlm pkiran tkenang bidan tu...😇😇😇

Sy dekat 8bln br tau gender baby..doc tanya dh tau gender ke? Sy just ckp xtau.. Asal dia kuar ngn sihat.. Sy ok ja. Trus doc ckp gender baby sy smbil gelak. Suami plak cakap xtau pun xpe.. Janji baby kuar sihat.. Kita sambut ja.. Nk cari barang baby kena cari warna yg slamat.. Haha

dua2 baby masa scan begitu yakin tunjukkan b**d dia. mmg x salah..cuma yg 2nd tu..mama bajet girl. tp scan boy. mama still harap girl. so keluar boy. muka ala2 girl.alamak! dgn bulu mata melentik..dagu runcing. lama2 da hampir setahun...nampak la muka boyish dia. selamat....

Sy pn kt KK scan detail ms 20w doc nmpk boy tp kcik je lg. Aritu 30w doc kt KK scan ckp jelas nmpk boy dh. Alhamdulillah klo betol sbb mmg tertunggu2 pn bbyboy. #doakan keluar bbyboy jgk due 1julai nt.

4y ago

Aamiinnn...😊

Sama la sis..p scan tdi doc ckp tak nmpk then doc ckp sllu nya tak nmpk nie ppuan tpi jgn pcya 100%..doc srh tggu next scan lgi sbb doc pun mcm tak puas hti baby tu nk bg nmpk..haha,brpa kli doc nk tgk baby byk grak..

Dah ada sepasang ank 1st & 2nd siap buat 3D,5D kt luar lps confirm jantina kt KK. Yg 3rd ni ikut je doc KK ckp laki or prmpn tgu keluar je apa.. Bsyukur sgt2

Pengalaman masa scan gender baby semuanya tepat..nmpk dgn jelas..skrg sy prgnant 15week scan 13week samar2 baby girl..tunggu 22week nnti scan lgi.

Anak pertama saya.. Selalu sembunyi bila waktu scan.. Sampai lahir baru tau boy.. Nasib baik beli baju warna unisex

Sy scan 20w x nampak lagi. 25w scan baru betul2 nampak gender yang jelas terang bersuluh 😅..

4y ago

Due 22 May tp kena keluar sblm due sbb gdm diet. Ni pon baby tgh melintang lagi x nak masuk jalan. Kalo x masuk jalan jugak czer lah kot 😅