Belum berklinik

Hai semua nak tanya, xpe ke lmbt bklinik? Sy dah 13mggu ni

20 Balas

Waktu saya ngandung sblum 12 minggu saya tak pegi buat sbb rasa awal lagi . Tapi tetibe saya keguguran time tu waktu pegi klinik nurse tanya " mana buku pink " haa mula terkebil cakap buku takde . Memang muka nurse tu start berubah lah . So better pegi je buat . Sbb pegi awal nurse kata tuk elakkn ada masalah pape dlm badan .

Sy kesah perg 13w..sbb masa sy dtg tu sy pk bru 11w.rupanya salah kire sbb scan xtally ngn period.so g je lah.xde nurse marah tp masa jumpa pakar dia ade tanya knpe lambat sy ckp mcm td.just dia pesan kalau tahu awal dh scan confirm dtg terus jgn tggu..tu je lah.nasib xde marah apa2.😂

Knpa xpg lagi..mstila tak bole lambat nk dapat ubat nk dgr apa kata doctor, nk tau masalah ibu msa mngandung..g la buat cepat..kang xpasal2 kna bebel ngan nurse kata nurse plak yg kepoh..da tntu dia buat kje dia.

Better pergi hari ni, puan.. Klu kt kk tmpat sy, misi dh bising sbb dh lbih 12 weeks. Sy pn xtau nape.. Hehehe.

Kalo kkia kalo lmbt tahan tlinga kne bebel laa.. Kalo privet in sha allah pegi 20week pun dorang ok jek.. 😊

Klu kena nurse yg relax ok la. Kalau kena yg garang, boleh keluar taik telinga dgr bebelan nurse hahahahaha

Kalau tempat sy...Sebelum 12w kene bukak buku..Klau tak....Kene tahan telinga

Lebih elok pergi sekarang, supaya tak kelam kabut nak periksa darah dll 😁

Better pergi skrg sis.. Plg lmbat pon 12 mggu.. Nnti nurse mmbebel plk. Huhu

Sy nak msuk 3 bln 😂 sbb x thu pregnant. Period date pun xde. Hehe