Nurse KKIA selalu berkasar!

Hi momies! Sebelum ni(anak pertama) sy berklinik di klinik dekat dgn area apartment yg sy tinggal.. Layanan nurse tu baik sgt plus selalu bgi tips & nasihat, senang cerita mmg bersemangat nak dtg appointment.. Then, now sy preggy anak kedua & berklinik dkt pusat KKIA. Nurse yg sy dpt ni selalu marah & cakap kasar buat sy stress pastu xde mood.. Baru2 ni dia cakap sy x faham bahasa padahal taraf pendikan diploma still bodoh jugak.. dahlah dy ckp dpn org ramai, saya malu tp diam je.. sy mmg x tahu mcm mna nak bklinik dkt pusat KKIA berbanding klinik desa dulu x sama dgn yg ni.. perlu ke nurse KKIA layan sy mcmtu? sy stress tiap kli berklinik ada je cakap kasar keluar dari mulut nurse tu?

2 Balas

Sis pegi ke kaunter pertanyaan, tnya kt kaunter cara nk buat report/ complaint. Make sure sis ingat nama penuh nurse biadap tu (tag nama kt baju). Dan lagi, next app kalau nurse tu masih biadap, sis tegas ckp sy nk nurse lain yg attend sy. Sy mmg x boleh betol kalau tetiba nk biadap ngn kite, sama ada kita salah atau x, mereka x de hak utk bercakap kasar. Boleh explain slow2 kan. *alhamdulillah KK sy pegi nurse semua baik2.

Take voice record and hantar pada pihak atasan.nurse tidak seharusnya layan awak atau sesiapa macam tu..