tak makan sayur

Hai semua. Ade tak mommy to be yg x makan sayur during pregnancy ni? Sye sbelum pregnant pun mmg jenis x mkan sayur ? bila pregnant ni risau pulak klau x mkan. Sye bukan sje x mkan tpi mmg bila mkan sayur je automatik rse mcm nak muntah. Tekak x leh nak terima. Sbagai alternatif, sye ganti dgn makan buah buahan. Ade tak yg mcm sye ye?

13 Balas

faham sis, husband sy klau makan sayur mmg akan terus muntah. sy pening cari cara nk bg die mkn... setakat ni berjaya bg die mkn bunga kobis dgn brokoli je.. sayur lain die pandang pon mcm geli.. mula2 rse mcm mengada2, tp lame2 bru faham mmg ade org yg jenis mcmni.. tkpe sis, ade mse try mkn skit2 .. mngkin lame2 boleh suke..

4y ago

Ye klau kwn2 yg bru kenal sume ckap ngade sje je x nak mkan padahal benda sehat. Bukan xpenah cuba, mmg da cuba klau tertelan or terkunyah tu automatik leh stop mkan, mati selera dibuatnya. Wah kira stu achievement la sis berjaya at husband mkan sayur hihi.