Tak makan sayur

Haii ade x momies kat sini yg kurang makan sayur .. sy sejak preggy ni sayur xblh nk masok tekak 😭 any suggestion ? Suplement pengganti sayur keww .... Huhu#bantusharing #seriusnanya #pregnancy

15 Balas

sblum pregnant, sy tak mkn sayur.. tp pas prgnnt ni, sy cuba mkn gak. wat experiment sayur2 jnis mana yg kena dgn tekak sb ada syur yg sedap ada yg nk munth bila mkn. awl2 dlu try dgn syur2 selain hijau. skrng fav sy syur bendi 😁

sy pulak terbalik... sejak pregnant sy kurang mkn ikan daging and ayam.. hari² mkn nasi ng sayur pon okey... kalau dlm sebulan 2 boleh kira x sampai 5 kali mkn nasi daging ng ikan.. semuanya sayur roti ng nasi je..

saya lagilah jenis yang mmg tak makan sayur...so far saya makan buah² byk pengganti sayur.. alhamdulillah sekarang 15 weeks..scan bby okay..kalau boleh cuba makan sikit²...ikut kemampuan diri...

sayur byk jenis..mcm cendawan,carrot sayur jgk..kalau xleh mkn,buat jus carrot ke..sedap..😘..buah pon buat jus2..kne mkn sayur buah jgk,utk khasiat vitamin & elakkn sembelit nanti..

Try ambil makanan lain yang berkhasiat sis, saya pon sama mcm awk. Akhir2 pregnancy baru boleh mkn buah + susu sume. Supplement apa2 memang xamek melainkan ubat dri hospital

cba mkn sis. sy xmkn sayur lgsung masa preggy. kulit jd rapuh smpai jahit terbetas. smpai 3 kali jhit. dktor ckp biasa mmg org yg kurg mkn syur kulit mudh nk jd rapuh.

samalah sy pun tak boleh tengok sayur mesti Rasa nak muntah belum makan lagi tu.. padahal sebelum ni Sy hantu sayur dan ulam ulaman 🥲

Saya mkn je sayur tp kdg xsempat nk keluar beli. Jadi saya backup mkn spirulina. Skrg 34 weeks, alhamdulillah hb masih okay

saya .. sya bgatu nurse ,, saya x bole nk mkn sayur .. nurse cakap xpe .. janji banyakkan makan buah .. biar makanan kite seimbang

saya pun tak makan sayur , tapi sejak pregnant saya rajin minum susu + buah . suami galak 2 benda tu untuk ganti sayur 😂