Alahan teruk

Hai guys , nk tnye . Bila 12weeks ke atas ni . Mmg akan rase perut kembung je ke? Btw lepas sye mkn ubat doktor KK bagi , jarak 2jam selepas makan . dkt ulu hati rasa angin byk nk muntah . Rse x selesa sgt , dhtu nk kne baring bantal bertindan mcm menyandar . Mmg akn ade rse mcm tu ke ? Atau kite dh x sesuai dgn ubat tu ? Sye rse mcm nk stop je mkn ubat tu . Hanya acid folic je sye nk mkan . Boleh ke mcm tu ?

4 Balas

saya jadi begini juga. consult dengan doc. Katanya ada bahagian dalam perut saya injapnya terbuka. so acid senang masuk area perut. jd perut senak, pedih ulu hati dan banyak angin. doc kata saya kena gastrik, tp yang sementara saja. mungkin sepanjang mngandung ni je. doc bagi ubat kapur. better sis consult je dengan doc apa2 hal. tp suppliment tu janganlah tinggal. essential untuk tumbesaran baby.

Awak boleh bgtau misi kt kk, nnti depa akan tukar ubat… kalau xmkn ubt kk bg takut hb low

makan waktu bila? cuba ubah waktu malam, lepas je makan ubat terus tidur.

9mo ago

faham. saya pun pernah try macam tu, tapi tak boleh, memang rasa tak selesa. nurse saya suruh cuba waktu malam. okay pulak. cuma memang kena terus tidur lepas makan ubat tu. tapi ikutlah, sebaiknya tanya nurse awak. kot boleh tukar ubat ke.

obimin ke

9mo ago

Bkn , yg doktor kk bagi . Ade 3 jenis ubat . Acid folic , ubat yg kotak dia tulis idaman , dgn lagi satu ubat tu kecil je tpi bau busuk