tak makan sayur

Hai semua. Ade tak mommy to be yg x makan sayur during pregnancy ni? Sye sbelum pregnant pun mmg jenis x mkan sayur ? bila pregnant ni risau pulak klau x mkan. Sye bukan sje x mkan tpi mmg bila mkan sayur je automatik rse mcm nak muntah. Tekak x leh nak terima. Sbagai alternatif, sye ganti dgn makan buah buahan. Ade tak yg mcm sye ye?

13 Balas

Cari alternatif lain sis, supplement spirulina ke. Tapi kene tanya doktor la dulu boleh tak nak amik. Atas sebab tak boleh nak makan sayur. Buah tu pon okay dah. Nasib la boleh makan buah. 😅

4y ago

Ok sis, thank you! 🤗