tak makan sayur

Hai semua. Ade tak mommy to be yg x makan sayur during pregnancy ni? Sye sbelum pregnant pun mmg jenis x mkan sayur ? bila pregnant ni risau pulak klau x mkan. Sye bukan sje x mkan tpi mmg bila mkan sayur je automatik rse mcm nak muntah. Tekak x leh nak terima. Sbagai alternatif, sye ganti dgn makan buah buahan. Ade tak yg mcm sye ye?

13 Balas

Sy tk mkn sayur sblum pregnant.. lps pregnant pon sy cuma amik buah2 jer.. tp mase tgh2 2nd trimester tetibe mkn sayur 😂 xtau la pembawakan ke apa. Tp sy cuma fikir nk mkn mknn berkhasiat utk baby sy jer.. 😊

4y ago

Btul la tu.. 😂 skrg ni kalau mkn nasi, mmg kne ada sayur.. selera lebih skit la.. kalau ayam/ikan je rase cm xkena kt tekak.. mcm2 kan org preggy ni..