Kali prtama.anak prtama

Hai saya nk tyn..klu nk buat buku pink tu. Kena tgu brpa bulan y blh..ke kena p scan dlu..tak tahu nk buat mcm mne

Kali prtama.anak prtama
18 Balas

Pegi saje klinik kesihatan ibu & anak, ckp je nak buat buku pink nnti nurse akan tanya bila tarikh last period. Mcm tmpt sy prosedur begini kene buat appointment dlu sblm buka buku. Tmpt lain ada yg bole terus buka

Nak mudah call je KK tempat awak bakal buat checkup bulanan nanti. Bagitahu yang awak buat home test positif beberapa kali. Nak buat scan di swasta dulu pun boleh. Seawal 7-8 minggu dah boleh buka buku pink.

sye buat mase 8week bfore tu g scan dulu , alhamdulillah rezeki dh nampak babynya . lpastu baru buat buku tapi nurse bagi appoiment 1/7 ni sye 11wekk

Saya 9 week da buat buku.mula² cek sendiri dekat rumah. Then pergi kk bagitau nurse saya pregnant & buat urin test positive then terus buat buku.

Buka sebelum 12 minggu..better check upt kat klinik..sbb hari tu sebelum sy buka buku, nurse nak tgk upt test dri makmal bru buat booking date.

tahniah sis...bole tny kk yg bhampiran sis,kena bw apa,bila kena buat..walk in atau call je senang..tp buka buku pink xleh lebih dr 12 weeks...

seeloknya 12 munggu dah blh buka buku..tp ikut klinik la..lagi awal lagi bagus..mcm kes sy..9minggu dah buka buku..doc senang pantau

Better call kk dulu. Saya dah 7w tp belum bukak buku pink lagi sebab kk tmpt saya suruh dtg bila kandungan dah 10 minggu.

Kt kk tmpt sy masa pegi haritu sy dh 5 mggu lebih. Tp nurse tu ckp bwh 10 weeks dia tak terima sebenarnya.

10 week..sblm tu p scan dlu nk th kndgan sdh brpa mggu..then prepare doc utk buat buku pink..