bagi susu badan ada semula

Hai. saya new mommy. saya dah dua bulan stop susu badan dekat baby, sebab dia dah terbiasa susu fm (byk kali stop sebab kuning lama and few factors). just nak tanye skrg bile saya picit nipple susu ade jugak keluar sikit2. ade tak cara mcm mane nak banyakkan semula or mmg takkan byk dah? risau baby pun taknak menyusu badan sbb dah biasa botol n fm. thanks

9 Balas

Saya try Horlick panas & air kurma merah.Alhamdulillah arituu susu hampir Kering n saya bagi susu formula tapi disebabkan da try 4jenis susu fm maseh lagi xrasi,decide nak bagi susu badan sebab xnak pening mencari susufm,Saya amal Horlicks panas n air kurma merah tuu alhamdulillah susu ad balek n saya ambik jugaa supplement untuk tambah susu

yup, boleh. itu kita panggil proses relaktasi. cuma perlu usaha dan semangat dari ibu. makan minum tak menjaminkan apa² if tiada rangsangan yg efektif ke breast. pump tiap 2-3 jam sekali , 8-12 kali sehari untuk create demand. awal² tak kisah if keluar sikit atau keluar angin. konsisten pump. inshaallah susu ada balik.

suami saya belikan goji berry dgn kurma cina dkt kdai herba cina memang meriah susu.cuma prlu rebus je lpstu minum.Lagi satu takde istilah susu badan takde,try je bagi susu badan hari² nanti susu akan jadi banyak balik

bgi sy betik yg muda campur kurma cina buat sup .rjin2 minum sup ketika mkn .sentiasa minum air suam .kerap susukan ank.

try pump, jangan stress, makan makanan sihat, sbb boleh je susu banyak balik mommy .

cuba try power pumping.. boleh google teknik power pumping..awal lg ni

try pump. buat sup lobak putih.

thanks will try 😇

cuba pump