Putus susu badan

Hi mommies.. anak perempuan saya dah 2 tahun sebulan.. masih susu badan sampai sekarang.. setiap malam kalau nak tdo wajib bf/ mengempeng baru dia tdo.. susu badan sy pun dah sikit sgt n sy plan nak pregnant lagi... Ada cara tak nak bagi baby stop bf? Dah penah try bagi fm tapi dia tak suka & mmg tak suka minum guna botol susu.. ada cara tak nak ajar dia tdo sdiri tanpa bf?? Thanks

1 Balas

Hai sis,sy pernah alami ape yg sis rse skrg ni, anak sulung sy menyusu smpai umur 2 tahun 8 bulan, mmg sama cm anak sis,asal tido mlm mst nk ngempeng..kdg2 smpai sakit bdn tido sebelah je.. hm..ape yg sy buat,sy calit lipstik kt nipple..ble time die nk susu,sy ckp "nen mama sakit,nt adk hisap lagi sakit. sian mama. adk xkesian mama ke" lgpon ni ade darah,adk nk hisap darah ke? die jwb xnk smbil ngis2 kesian kt kte..stiap kli mntk je mst buat cmtu..lame2 die lupe la.. sebelum tido cube sis bg die mkn byk2.. nnt die dh kenyang die tido lena smpai pagi.. n anak sy skrg mkn susu segar dgn koko krunch.. mmg die xnk susu fm.. jd itu je yg sy buat utk bg dia nk mnum susu..

3y ago

thanksss.. nanti sy akan try buat mcm tu.. btw skrg ni sblm tdo mmg bagi dia makan kyg2 tapi lom dpt stopkan dia ngempeng nak tdo 😅 harap2 jadi la