Susu ibu kurang

Hai mommy just nak tnye, untuk ibu yang kekurangan susu badan / memang susu badan dah stop, tpi skrng tengah mengandung, cmne nak bagi susu badan ada ye? sebab dah lama stop susu badan #seriusnanya #pleasehelp

5 Balas

susu badan terhasil sejak usia kandungan kita 16minggu. ada mommy yg susu bdn nmpk hasil titis2. ada mommy yg tak nampak. sebab semua tu bergantung pad hormon susu dlm badan kita. tak perlu risau kalau susu bdn xnmpk titis2. tak perlu buat pape. susu tu akan ada selepas kelahiran baby awak nnt. sementara awak pregnant ni cari gali ilmu penyusuan susu ibu. byk lactation counselor share ilmu free sahaja utk mommy mcm kita. atas kita ja nk gali ilmu tu atau x✌️🫰

9mo ago

sama2. boleh follow lactation counselor mcm puan nadmasrom, puan noorfazila, puan ika nabella, puan musliha, puan azura, kak dy.

Saya 21w baju dah mula basah2 sampai kena bedsheet bila baring. Nenen pun dah berat 😅 Saya pun tak pasti apa yg saya amalkan tp sepanjang preggy saya suka sgt makan buah mcm jambu batu, epal. Minum pun air jus tp takda gula. Saya dah putus susu juga lebih 5 tahun

9mo ago

Refer article tu. Dia suruh amalkan sayur & buah-buahan semasa hamil lagi 😆

nanti baby lahir akan hadir bersama susu utk dia.. Allah dah buat elok, tinggal kita nak gali ilmu penyusuan. bila baru lahir baby, ibu bukan asalnya susu tak ada, tp asalnya ada tp sebab ilmu kita ni kurang, jd apa yg kita duk buat tu sebabkan susu kurang.

9mo ago

betul jg tu.. susu pun berkait hormon bdn kita sis.. susu ada tp sbb stress susu tak dpt keluar elok, lama2 susu kurang la sbb dah selalu tk keluar,. happy2 kan diri, mkn cukup nutrisi minum air cukup2, nanti susu makin meriah.. tu milk booster la tu, tak pyh produk claim mcm2 pn 🤭

Sy ank 1st susu bdn sgt kurang..lpastu beranak ank 2nd, susu lg byk..tak perlu topup fm dah..nnt akan trhasil sndri bila bby kluar..just sumbat je tetek kt bby nnti..bila ada rangsangan dri bby, dia akan kluar...

9mo ago

ouh faham, tq information sis

biase nye nk dekat due automatik susu akan keluar semula..xpun boleh google cara kluarkan susu