gdm

Hai, saya nak tnya, saya minum air gula sangkut, 18.2 ni kena buat bsp, kalau gula ok, adakah sampai bersalin kena buat bsp tu?

7 Balas

mcm sy..kena buat bsp smp nk bersalin..skrg ni dh 39week n mggu akhir..sblm due last bsp...tp xpsti klau klinik d tmpt lain...

smpai bersalin la jadikn ward tu rumah no 2...sama mcm sy .tiap minggu kne mai ward...😅😅😅

4y ago

dia tahu da kot. post ni da 6bln lps

Yer.sampai bersalin kene follow bsp.lps bersalin kene minum airgula semula.

ya sis. kalau detect kena gdm masa hamil, kena buat bsp smpai bersalin.

Mak oiii tggi nye...skali sngkut memang kne buat bsp smpai bersalin yunk

4y ago

Hahahah trkejut sy tgk 18 trus pegi nye haha

doc bgtau klu sgkut gdm mmg kna buat bsp smpai brslin n kna brslin awl

4y ago

tengok pulak gdm jenis ape .. saye gdm diet ikot due date 40w ..

Smpi lps bersalin, lps bersalin kena minum air gula lg.. 😁

4y ago

6bln lepas post ni. maybe die dah tahu