GDM semasa mengandung

Hi mummy semuaa . Saya nak tumpang tnya hari tu minum air gula sangkut gdm , tapi takde minum ubat apa2 . Last buat bsp gula dlm darah dah okey . And doktor cakap dah takpaya buat bsp & takde ambil apaa2 ubat utk kencing manis . Pertanyaan saya , Adakah saya kena bsalin awal juga ? Skrng dah 36week .#firstmom #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

GDM xmkn ubat bersalin 40 weeks. Nurse sis xde bgtau ke? Tak boleh lebih 40 weeks. Nanti ingatkan nurse minta doktor buat surat rujukan utk bersalin 40 weeks. Just in case masih belum bersalin sebelum 40 weeks. Sehari sebelum 40 weeks dh kena masuk hospital. Biasa nurse suruh pergi pagi 8 am. Jgn lupa bwk surat rujukan drp klinik. Nanti doktor sana tlg induce.

2y ago

mngkin jugaa sis . aamiin , semoga urusan sis pun dipermudahkan yaa

Saya GDM on diet control, tak makan ubat. 34w sekarang. Doktor hanya kata paling lewat bersalin 40w, tak boleh overdue. Hanya perlu bersalin awal kalau baby jadi terlalu besar.

depends on your doctor advice. ada sstgh dokter ok utk go for due date.. tp dy yg akan tgk ur case mcm mana

Doctor saya kata, kalau GDM on diet bersalin ikut tarikh due date. Kalau sebaliknya tu yang awal.

2y ago

ouu okey sis , tyouu 🥰

GDM on diet control tak perlu ubat tapi tak boleh overdue 40w. Pengalaman adik sy sendiri.

2y ago

Welcome ✌🏻

depends