Minum Air Gula

Hai , saya nak tanya . Siapa yang ada GDM waktu pregnant , lepas habis pantang pergi minum semula tak air gula ? Lepas tu ada lekat kencing manis tak ?

10 Balas

Lepas bersalin, nnti kene minum air gula.. Jaga makan minum.. Insyaa Allah, x lekat kencing manis.. Saya ada tips kat group ibu mengandung juga.. Mkan epal hijau sblm mnum air gula.. Anak 1st sy GDM diet control. Yg kedua ni dah mnum air gula, alhamdulillah x de GDM.. Sy mkn epal hijau sehari sblm dan mlm sblm g mnum air gula tu

sy baru lps mnum air gula beberapa hri lps...harini dpt tau ada GDM🤧..bcaan sblm,okay 4.1 kot..lps mnum air gula bcaan jd 8.1😭,kalau normal 7.8 kan lps mnum air gula..emm

12mo ago

yke..oraiitt..baikkk..thanks awk❤️

Sy memg ade gdm msa pregnnt,tp lps berslin minum xde pn lekat kencing manis,cuma doktr & nurse pesan jaga pmknn supaya x kena kencing mnis pda msa akn dtg

Tak lekat. In fact masa pregnant saya minum 2x hirup je settle air gula tu. Sah GDM. Bila dah bersalin, bau pun dah loya 🤣🤣🤣

tak pun..yg Penting jaga pemakanan dgn baik tak kira ada kencing manis or tak..

12mo ago

betul. kakak saya pun pesan, jaga je pemakanan. jangan jadi macam dia 🫠 ingat kena masa pregnant je. anak first takde gdm. sec, on diet. anak 3rd, kena on ubat. lepas bersalin check memang ada kencing manis. memang makan ubat jela citernya.

Kene minum lps deliver, Alhamdulilah xlekat

Alhamdulillah tak lekat.

alhamdullillah..takda juga..

xde pengalaman sbb xde gdm

Tak lekat