Air Gula & GDM

takutnyaa nak kena minum air gula dalam minggu depan atau minggu satu lagi. saya kena minum awai sebab mak ada kencing manis. siapa kat sini yang mak dia ada kencing manis tapi korang tak sangkut air gula? bagi tips supaya tak sangkut please.

1 Balas

Saya kena minum air gula sbb usia dah lebih 25tahun and mak ada kencing manis. Dah minum haritu tp result xtahu lagi. Tunggu KK call pun xde. So xtah sangkut ke tak. Tips nk minum air gula, awak puasa dr malam sebelumnya start 10 malam. Tp kalau boleh mula dr skrg, kurangkan pengambilan gula. Pastu beli air gula berperisa dr farmasi, bawa masa hari nk g KK. Incase KK sediakan air gula x berperisa, awk boleh minum yg awk beli tu. Rasa lg sedap dan InshaAllah x muntah. Yg paling penting, jgn muntah, jgn makan lepas minum air gula tu. Sehingga lah ambil darah kali kedua. Goodluck ya sis.

4y ago

Sama la saya pun kena mnum air gula jga nanti.. Sbb mak ada kncing mnis.. Xtau la mcmna nti.. Sbb 1st ni.. Hrap2 xla muntah nti klau x kena repeat lg.. 😕😕😕