Gdm hilang lepas beranak

Hai siapa sini ada GDM ON DC , lepas beranak 6 minggu kene minum air gula balik kan , so keputusan lepas tu kebanyakan ibu2 ada yang hilang terus gdm ke , atau ada yg lekat kencing manis??? Pernah tak sapa2 yang gdm on dc sahaja ,tapi lekat kencing manis lepas tu??

12 Balas

sy 1 pregnant sangkut gdm mkn ubat... lepas bersalin minum air gula xde hilang gdm... preg ank no 2 ni sangkut balik tpi xmkn ubat...doc cek drah 3 bulan seblum preg pon memng xde kncing manis...pembawakan preg jee

2y ago

sorry sis, maksud sy utk minum air gula lps bersalin tu, bacaan sblum dgn slps kene bwh berapa ye?

masa 1st pregnancy dulu saya macam ni. darah tinggi, gdm semua hilang lepas bersalin. ada orang kata ibu xda pun penyakit tu, tapi sebab preggy pembawakan budak.

anak pertama alhamdulillah hilang, dua kali buat tak de kencing manis.. now kandungan kedua still sgkut gdm on meth

sy pun gdm on dc..bru bersalin 8hari..nnt 6mggu kena repeat mnum air gula..hrp2 xlekat la gdm..

bacaan lepas bersalin tu masih xleh lebih 5.3 ke? sama ke dgn semasa mengandung??

Hi, Alhamdulillah paras gula saya kembali normal selepas bersalin.

Saya pon gdm on dc .. hope lepas bersalin normal semula la 🥺

2y ago

@mira azman - katanya belas belas @leyana - saya pun 9.3 lepas minum jus gula

sy smpai skrng lekat kencing manis ni megafung ank ke 2. .bru 22minggu

1y ago

saya kdang2 je jaga mkn.ubt mmg insulin ni 37minggu kena brsalin awak ank sy. .smua 37mingu alhandulilah smua nya okay. .ank no 2 bru 4bulan sy brsalin bulan 3hari tu ank yang sulung bru, 1.4bulan.

Sy gdm on dc, lepas pregnen mnum gula takde dah gdm

lepas bersalin kebanyakkan akan hilang..