Ganilia

Hai... Saya nak tanya pengalaman ibu2 yg ada consume ubat Ganilia ni... Saya beli ni kat klinik swasta.. Doc swasta cakap kalau consume ni ubat mcm folic asid, iron tak plu ambik lagi sebab dah lengkap... Bila saya pergi klinik kerajaan sya tunjuk ubat ni doctor kerjaan cakap vitamin2 sperti iron tak cukup dlm kandugan ubat ni...sya confius la pulak ?So sya nak tanya ibu2 yang consume ubat ni... HB ok tak? Lpas baby lahir ok tak? Boleh share kan pengalaman consume ubat ni tak? Thabk you ?

Ganilia
1 Balas

Memang kandungan lengkap dalam ni cuma dosage untuk iron & folic rendah. Tak cukup untuk keperluan bayi kita😊

5y ago

So perlu tmbah sbiji folic asid dgn iron ke sis?