Ubat Zincofer

Hai. Ada mum yang boleh share tak pengalaman makan ubat zincofer. Saya bila consume ubat ni , terus muntah.

1 Balas

hai mom. boleh cuba consult nurse / doc masa checkup incase mereka akan prescribe ubat lain untuk ganti zincofer. saya memang tak boleh masuk zincofer. confirm akan muntah walau apa cara saya buat tapi mungkin mom boleh cuba cara ni, makan zincofer bersulam air sunquick tanpa gula. reason - nak hilangkan rasa besi zincofer dan vit c ni percepatkan penyerapan iron dalam badan. sekarang saya consume iberet dengan cara yang sama - okay dan hb pn boleh dikatakan ditahap selamat la 😉 good luck mommy.