Zinfocer

Hai.. Saya nak tanya.. Boleh ke saya makan ubat zincofer dengan air twister? Maaf ingin tahu.. Saya ne penakut makan ubat.. Lagi satu lepas saya makan ubat tu, dalam 1 atau 2 jam saya termuntah balik. Saya dah kosong kan perut selama 2 jam sebelum makan ubat tu.

16 Balas

Sy baru je dpt zincofer ni td dari KK. td sy tnya kalau minum dgn sunquick oren kosong (tanpa gula), nurse ckp boleh. Nurse pun ckp kalau muntah2 jugak time makan ubat tu, cuba cari di farmasi ubat untuk tmbah darah juga tp kurang sikit kandungan zinc nye. Harap membantu.

4y ago

iberet mengandungi 110mg zat besi berbanding zincofer.