TIPS MUDAH BERSALIN

hai, saya nak bagi tips sikit utk mommy to be utk mudab bersalin. ni cara yg saya amalkan ada byk lagi cara mommy boleh try. 1. banyak kan berjalan, dari 1st trimester hingga la da masuk wad (klu larat jalan je) lagi nak dekat bersalin lagi kene kerap 2. banyak kan buat squad 3. bertenang, semuanya akan okey. bayangkan yg baik2, tarik nafas dgn terkawal. belajar la tentang hypnobirthing. 4. banyakkan minum air. alhamdulillah semua tu saya amalkan and 1st baby saya dlm 15 minit da bersalin. mommy2 cuba la amalkan. harap membantu. klu ada tips lain boleh share kat bawah ye

3 Balas

Haa betul tu Saya anak 1st dan ke 2 ni pergi hosp je terus bersalin Alhamdulillah Yg ke 2 ni takde koyakkan dan jahitan

Kalau buat senaman jln kaki kt umah yg utube pun blhkn akk 20 minit sbb covid xleh kuar takut

good info