Bersalintanpajahitan

Hai newbie mom Nak tanya sikit ni tips @ pmakanan yg di amalkan para ibu yg bersalin tanpa jahitan ?

1 Balas

Sy amalkan minyak kelapa dara, n sebelum bersalin sy buat urutan perineum. Alhamdulillah bersalin tak koyak. Ikut ckap nurse n dr masa nak push tu.

1y ago

Sy amalkan dr kndgn 3 bulan sis. Cuma masa dh dekat kena bersalin tu yg kena kerap buat urutan perineum tu. Start 34week boleh mula urutan tu. Boleh cari kt utube dia ada ajar cara nak buat urutan perineum tu. Buat urutan tu hari2 n stp kali buat tu jgn kurang dr 5minit. Kalau susah nk nampak boleh letak cermin.