Ada tips utk cpt bersalin tak?

Saya kene serah diri 2/9 ni iaitu masa 38w 4d sbb gdm.. Now 37w 2d.. Ingat nak cuba bersalin awl dlm masa cuti sekolah ni.. Sbb kalau pergi waktu serah diri tu mesti esoknya baru bersalin iaitu sama date 3/9 dgn anak periksa.. Husband kelam kabut waktu tu sbb jarak hsptl dgn rmh 1 jam.. Kesian la plak.. Kalau ada tips nak cptkan bukaan, share la.. Nak sgt bersalin dlm waktu cuti ni..

7 Balas

Kebiasaannya nk cepat bersalin kena banyakkan berjalan, squat & exercise. Ataupun banyakkan bersama & pujuk baby hari2. Tp kdg2 atas org/baby juga sis. Ada yg tak buat apa2 pun cepat bersalin (mcm saya awal sebulan 🫣). Ada yg mcm2 buat pun overdue juga. Sis banyakkan berdoa yaa. Moga dipermudahkan urusan 😊

8mo ago

Setuju. Kawan saya siap beli yoga ball hari exercise atas tu. Dah induce 3x pun takda bukaan sampai kena czer. Saya tak buat apa2 sebab malas, bersama hujung2 pun tak. Ehh keluar awal sebulan pula. Mmg ikut mood baby nk keluar bila 😂

saya due 1/9 xdk tanda ii lgi cumaa perut ja mengeras...tinggal beberapa hari ja lagi 🥲harap baby keluar sebelum 1/9 la 😌Sebab sekarang pon dh sarat sangat hari ii kena ulang kk sebab tekanan darah yg bawah naik sikit.🥲risau la.. semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 🤲❤️

8mo ago

semoga dipermudahkan segala urusan mummy ❤️

klau sy anak 1st sampai anak ke3 biasakan berjalan di saat tarikh bersalin.masuk 37w mmg sy kerap berjalan .. ronda pasar pagi .alhamdulillah .dapat membantu bersalin mudah dan x lama tahan contraction . semoga Allah permudahkan urusan puan bersalin nanti .🤲🏻

saya ptg2 tiap2 hari jalan kaki keliling taman ,tapi tetap lebih sehari due ,cuma yg bagus berjalan2 ni mudah bersalin,pagy masuk hospital Tgh hari dah bersalin

Depend sis . Saya hari2 bjalan besenam tp tak kelua2 lagi si kecik saya ni 🥲 dia tggu 31/8 juak kot hahaha due dia 3/9

8mo ago

Haaa sama laa ni sis..tp kalau jumpa masing2 ckp tak lama lagi sbb dh kebawah sangat perut tp saya mmg takda tanda terus , Kdgkdg sampai takut tekelua sekali air ketuban tanpa seda kalau selalu sangat kencing🤣

depend pada baby kita. mcm sy buat mcm2 masa 2nd baby. last2 baby nk keluar waktu 39w4d

Nk cepat go for planned czer. Klau x, exercise je pastu doa byk kt Allah