STERIMAR

Hai, Saya baru balik dari klinik sbb sakit kepala dan selesema... Dokter bagi saya ubat demam dan juga Sterimar nie.. Setahu saya ia untuk baby... Tak sure pulak ibu mengandung boleh guna. Nak tanya ada sesiapa pernah guna sterimar ni untuk selesema semasa mengandung.?. Comfuse

STERIMAR
17 Balas

Sya pkai Betadine fungsi sama tp yg betadine tu semua boleh pkai.. Masa sya demam flu teruk akhir2 pregnancy dlu Dr suggest utk cri ni pkai ni everytime balik dri kluar ke mana2.. bbrapa bulan yg lalu..😅 Beranak dah.. 5bulan lebih dah baby.. Skg jd kebiasaan utk sya bersihkan hidung anak sya pkai ni everyday 1x dan everytime lepas balik dri jln2...

Sy ada resdung... So kerap bersin awal pg.. Dr dlu lg doctor bg sy guna sterimar ni... Utk kurgkan bengkak dlm hidung... dia boleh tlg kluarkan hingus & kering kan hingus... Kalau sy demam selsema pun sy pakai ni kalau mls makan ubat... Heheh

Sy beli ni utk ank, tp klu sy selesema, sy pun prnh pkai... Mybe time kte ngandung kn x elok ubat2 ni... Takot bahaya... Klu utk bany selamat, lg la utk yg ngandung...

klu dokter sndri yg bg kt u msti bole sbb dy sembur kt penafasan bkn telan msuk perut,ubat selsema telan je xblh..Dokter xkn release sesuke cmtu klu xblh pkai sis

100% natural sea water sis... Air garam je tu.. Untuk unblocked hidung kita masa selsema.... Ok je utk pregnant.... Sy selalu guna... Doc bg cuci hidung....

5y ago

Ada..

Biasanya ubat2 yg selamat diguna semasa pregnant mmg dos baby. Sy pernah dpt krim sapu utk baby sbb kulit merah2 masa pregnant

Klau doctor yg bagi tu...mestilah selamat. 😂 Sis jgn percaya kata2 kami org kebanyakan ni, baik percaya doctor.

I tak nak pernah guna tapi masa ixkerja kat klinik biasa doctor bagi ni tuk baby dgn ibu mengandung bagus la

Saya dapat yang ni . Kalau puan was was , baik pergi ke klinik tu balik takut nurse salah bagi .

Saya rasa ni sample sahaja... Ada juga jenis mcm nie tp untuk dewasa punye leh guna