Kahak/selesema

Hai moms.. ada tips or product utk lega kan kahak/selesema bby 2m+. Dh try guna sterimar n antibiotik. Bby masih selesema😢

4 Balas

Masa anak saya selsema dulu, saya amalkan sapu minyak bawang putih sebelum tidur di dada bayi, tapak kaki dan belakang badan bayi. Tapak kaki tu di pakaikan stokin. Amalkan hari hari ya. Lepas mandi pun elok sapu.

3y ago

Alhamdulillah, bawang putih ni sifatnya membunuh bakteria, elok amalkan pada bayi sebab bayi tak mampu lagi mengeluarkan kahak dan selsema. Jadi minyak bawang putih lah dapat membantu menyurutkan selsema dan kahak.. إنْ شاء الله.

hai jga,Sya gunakan minyak AO waleet,sarang burung waleet,bgus utk bby..utk selesema,batuk dan demam,sesuai utk semua peringkat umur,sapu depan/belakang badan,tapak kaki...sesuai jga utk bby...

Pernah cuba steam lemon untuk baby dan tepuk percussion tak ya? Puan boleh Google Steam baby tepuk percussion. Itu Salah satu Cara Yang paling berkesan insyaAllah

saya guna vicks baby 😊 allhamdullilah sapu sapu je baby lega sikit and keluar kahak thru muntah susu

3y ago

and saya mandikan dengan air hirisan lemon