gdm on diet

Hai sapa kat sini alami gdm on diet?? Share la cara pemakanan nk bg maintain hihi..n sapa yg bpengalaman yg dah bersalin selalu dgr baby besar n bsalin ceaser betul ke mommy mommy sekalian?isau pulak saya dgr mcm mcm pasal gdm nie ?

8 Balas

sy gdm on diet. x la diet sgt pun. hehe. mkn mcm biasa cuma kurangkn portion nasi, mkn lebih sayur. kurangkan manis. amalkan aie barli tanpa gula, epal hijau. bendi. boleh kurangkn gula dlm darah. week 39 4 hari bersalin normal tanpa induce, tanda sakit contraction jer. baby tak besar 2.96kg.

4y ago

Sis masa gdm bpa week ya? Sy kali petama Kena terus sangkut 9w 2day..