Gdm on diet

Hai. Nk tanya ibu yg ada gdm, kalau gdm on diet pun still kena paksa bersalin on 37weeks ke ya? Tq

5 Balas

saya pun gdm on diet. masa 30minggu BSP pg i check 5.6 so doctor bg ubat kencing manis cuma i mkn 1 minggu je ,sbb lps I makan ubat saya rasa macam sakit gastrik perut kembung rasa muntah lah so saya bagitahu doktor, doktor suruh stop dulu tapi hari tu saya pergi jumpa doktor pakar , pakar tu bagi tahu kalau makan ubat kencing manis satu hari ke 7 hari ke tak kisah kena bersalin 38 minggu je. sekarang dah 34 minggu lagi 4 minggu je nervous sikit.

Sy pon gdm on dc, skrng sy dah 35weeks n bacaan bsp dari start buat cantik je xde merah lagi.. xde lak nurse or doc cakap kena bersalin awal, cuma tak boleh overdue. Contoh kalau due date 9may. 8may tu dah kena masok hspital. If xde tanda2 bersalin doc akan buatkan surat untuk kemasukkan hospital.. tu je yg doc or nurse sy sampaikan.

1y ago

btul2..sya pun mc tu

semua ank sya gdm on diet. xperlu brnk awl. cuma xblh lps due je. sehari sblm due kene serah diri. jika tiada tanda dan bukaan, doktor akn induce. klau gdm ubt atau insulin kene brnk 38w.

klu mkan ubat memg kne pkse tpi tak mkan n jga diet je tak pksa lah cuma klu ad kuo darah ke lendir kne cpt2 gi hospital..

Sy gdm on diet, masa jmpa pakar time 24w doc pakar ckp kna bslin sblum 38w..

1y ago

aah 2mngu sekali