Ade sape² ibu gdm

Ade kt sini yg ibu gdm on diet..macam cara pemakanan ibu² ye..bole share?

5 Balas

Sia gdm 24w on diet je sb tkut nk cucuk2 ni😂😂 sis mkn mcm biasa klu hari xbuat bsp tp manis2 tu krgkn..air gas ke ape mmg buang terus..buah pn bkn semua buah sis bedal,jambu batu,oren dan epal hijau shj..tiap2 mlm sis akn mnum air lemon..(1/2 lemon+1mug air suam) pg mnum green tea..time buat bsp sis mkn je nsi tp tukar pd beras perang..Alhamdulillah bacaan ok setakat ni..bacaan pg yg susah skit so sis dh start puasa jam 8..manis2 usahkn nk sentuh..pandang pn sis xmau..semoga berjaya..nanti 1st buat bsp tgk result yg mna tinggi.klo susah nk trun amalkan peria katak.

hri biasa bedal tp jaga kuantiti. byk minum air kosong. hri bsp puasa jam 10 mlm hri sblmnya. pgi pkul 8 cucuk. makan roti. pkul 10 cucuk. pkul 12 mkn nasi suku protein syur. kdg syur xmkn pon sbb xsuka🤣. pkul 2 cucuk. pkul 4-5 tu kdg mkn kuih. yg ringan. pkul 6 mkn nasi / pasta / bihun suku jugak. pastu last bacaan. ada hri bsp 5-6 lps mkn🤣 6 tu kalau sy bedal 2-3 jenis mknan beza tp kuantiti sikit

Sy hr2 pn diet wlupun x bt test bsp..pagi mkn roti 2 kping gn susu..kul 12 mkn nasi suku2 separuh..kul 2 mkn buah or bskut skping 2 klu lpr..kul 4 mkn nasi lg..mlm mkn nasi juga..nasi mmg amek sikit je..air msk mnum byk..alhamdulillah..klu bsp..result bwh 5..jgn skip2 mkn..sbb nt gula lg sng naik mndadak..byk kn sayur..air mnis sy mnum kdg2 je..tp sunquick jela..x letak gula..sbb dlm tu dh ad gula sbnrnya.

sy mkn je mcm biase sis, cuma yg mnis control jgk lA sikit... tp klau nk mkn ape² mkn je dlm kuantiti yg sedikit , kdang hentam je mkn byk . hri bsp je sy mkn suku² spruh stakat ni bacaan ok

jgn mnum air maniss . nsi tuh biar suku