Gdm on diet control

kalau gdm on diet control kena bersalin awal jga ka ?? dgr² y ada gdm kena beranak 2w awal... betul ka? sy due date 31/3.. masa puasa... kot² la x sempat puasa nak rasa makan makanan ramadan .hihi#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

12 Balas

gdm kalau on diet control kne bersalin as per due date, tak boleh lebih. kalau gdm on insulin tu kne awal, monitor by doc. just kerapkan buat senaman utk ibu mengandung bg senang nk bersalin nnt kalau dh ada tanda2 nk bersalin tu boleh dh bersedia. semoga dipermudahkan urusan.

3mo ago

Betul. Ni doktor yang bagitahu. Tak boleh lebih dari due date if GDM on DC.

due saya 30/3 and gdm on diet😂 harap2 laa tak overdue and bleh bersalin normal ..takot jugak kena induce sbab takde pengalaman haa ..anak sulung overdue tapi takde gdm ..induce pon tak ..bersalin normal

Sy gdm diet control juga. Tp bersalin ikut due date sbb baby besar ikut minggu. Due date 7/3/24 harap keluar awal bulan 2 sempat la berpantang lps tu raya 😂 lawa2

Gdm diet control biasa kena serah diri sehari awal je dari due date. Mcm sy kena induce hari serah diri tu. Ptg tu jgak dah selamat bersalin 😂

3mo ago

sy nk req czer...sbb anak 1st czer kn.. hahaha... mcm x mampu rasanya menahan sakit contractions..hihi

Okeylah tu sis sempat mrasa. Sy duet shari sblm puasa 🤣🤣 thun neh tenung jelaa menu org brbuka puasa.

3mo ago

kn... ne nak req makanan raya awal la dgn en suami . kang melopong masa raya..hahaa

gdm on ubat & insulin kena bersalin 38w .. tapi kalo on diet ikot due date sis .. tula doktor bgtau sy

3mo ago

tq respon sis

Ikut pgmln sy gdm on diet ..wajib beranak tak lebih 40w.. admitted sehari sblum dan planned induce..

3mo ago

betul tu pengalaman sya 2018 sngkut gdm..tp on diet la..kena admit awal sehari..esk tu terus kena pksa bersalin..

Gdm on ubat ngn gdm on insulin je kne brank 38w serah diri..gdm on diet shari sblm due date je..

3mo ago

baik..tq respon

sya pun gdm on dc jga,tpi doc sya ckp klau tdk mkn ubat or insulin,40 week kna brsalin sdh..

3mo ago

limit 40w la kn ?? xboleh overdue ?

gdm diet control bersalin ikut due date. klu gdm on ubat/insulin bersalin 38w.

3mo ago

tq respon.mhihi