Kepuasan isteri ketika bersama

Hai rakan2 suami sekalian. Ada tak yg boleh share ilmu bab pekahwinan ni. Mcm mane kite nk tahu isteri kita mendapat kepuasan / inzal / orgasm yg cukup ketika berhubungan kelamin ye? Gusar bile melihat isteri sy, kdg2 bile tye mereka ni mcm senyum / xde ckp ape2. Tak tahu samada malu utk beritahu atau apa. Normally berape lama ye utk isteri dpt kepuasan bile bersama? Yg kedua, adakah size zakar mempengaruhi kepuasan isteri juga ye. ? Jika ade kaum hawa yg boleh share, appreciate sgt. Harap xde yg mengecam pertanyaan sy ni 😅

11 Balas

Hi abg, drp my POV, isteri mmg perlukan byk kali orgasm smpai die btul2 puas. Contoh, kdg2 bile suami foreplay main2 kt area vagina, isteri pon boleh dpt orgasm. Tp still xpuas. Still nk lagi. Feeling makin x tahan for penetration from penis. Bile dh masuk, contoh posisi normal suami di atas, isteri boleh orgasm. Tp still blom puas jgk. Rase nk lagi, tukar posisi lain, tekanan geseran zakar dlm vagina tu lain2, boleh kene sebelah kanan, kiri, sebelah atas. Semua tu akan bg isteri orgasm. Bile isteri dh dpt semua orgasm br lah die feel semua lepas n penat dh x larat. Then br lah suami patut pancut utk habiskan that round sebgai penutup. Klu sy, sy akn beritahu suami every time nk orgasm, n suami akan tukar posisi lain smpai next orgasm. Bile sy dh puas, br bgtau suami dh smpai turn die. Tp mase mule2 kawin x mcm ni. Selalu die pancut dlu. Lepas dh komunikasi n bincang elok2 br lah dpt persefahaman yg mcm ni. Sbb bile sy dh rase nk orgasm, tibe2 suami dh pancut rase frust n bad mood sbb x lepas nk orgasm. Tu yg seharian boleh moody n sakit kepale. Bab size zakar, mybe kurang significant, yg penting isteri dpt orgasm n puas. Bg sy klu zakar yg lebih lebar ukur lilit akan rase lebih full/penuh bila masuk dlm vagina. Geseran lg kuat pd vagina n suami pon rase lebih ketat. Tp in the end kepuasan orgasm tu lg penting la drp size. Klu besar tp cpt pancut n x dpt puaskn isteri pon xgune. Klu awk ade masalah size. Beli je pam vakum. Sbb suami pon ade pakai. So sy dpt la rase pervezaan bile die pam n x pam. Harap membantu lah ye.

benda ni berbeza2 setiap orang. penting untuk communicate sesama suami isteri. maybe baru kahwin, isteri malu2 lagi. just keep asking, and monitor reaction dia etc. lama2 dia akan belajar open up lah tu. mcm mana nak tahu, ada certain signs boleh nampak. boleh cuba google je. tapi macam ada sister bagitau kat komen sebelum ni, kadang ada yg buat2. kalau suami prihatin, lama2 dia boleh je perasan kalau isteri dia fake atau tak. berapa lama tu pun depends. ada yg 5 minit pun dah puas, ada yg kena lama sikit. most of the time position & teknik main peranan lagi besar dari berapa lama tu. saiz tak sure, sebab tak pernah jumpa yg saiz lain. tapi based on pembacaan (google je, online magazines omputih banyak buat surveys pasal benda2 ni) saya rasa mostly position & teknik main peranan lebih penting dari saiz.

3mo ago

maybe instead of tanya puas ke tak, boleh cuba tanya nak lagi ke etc. even kalau wife tak jawab verbally pun, selalunya boleh nampak dari reaction muka/lirik mata/lentok body language dia. perempuan ni banyak main body language. mungkin agak susah untuk orang laki faham, tapi perhati selalu wife tu, lama2 akan senang je baca. tak perlu belajar semua bahasa body language pun, bahasa body language wife tu sorang je pun cukup dah. good luck brother, moga kekal mawaddah & rahmah sampai syurga 👍🏻

bagi saya, saya lagi suka foul play dulu before nak buat any positions. yes perempuan mmg lama sikit nak panas, tapi lelaki kena byk effort sikit bagi perempuan betul2 ready before start the mission. tgok dulu emosi dia.. and kalau nak kata orgasm ni, actually we dont really look into that. what we care is rasa disayangi masa tu. and cuba juga baca tempat2 yg isteri suka disentuh. ada 8 tempat yg perempuan sensitif. good luck.

2mo ago

Thanks puan, xboleh ke share 8 tmpt yg sensetif tu kt sini 😅

as wanita.. perempuan mmng ramai fake orgasm.. sbb nak orgasm tu susah... sye pun smpai skrng..kdg2 jek orgasm bile dgn suami.. maybe sbb kami lebih memikirkan kepuasan suami masa bt.. tapi ntahlah...ikut org perempuan tu jugak...sume org lain2...kalau die x mau jawab senyum smbil malu2 tu maybe jwpnnye dia dahhh puas...maybe. hahaha...susah lah org x bgitau ni🤣

3mo ago

Owh yeke. Mmg kene buat fake orgasm tu ke? Habis klu puan x orgasm, feel mcm mane ye? Ade x rase stress ke or x slese ke. Yelah bnde x lepas kan. Puan xdpt orgasm sbb suami cpt pancut ke?

jenis saya.. saya x suka ditanya lepas bersama tu.. nanti akan spoil kan next round.. so , baik diam je.. jangan tanya. nak tau puas atau x , tgok layanan isteri dia manja atau x.. atau dia mintak lagi x... tu kalau saya laaa.. org lain x tau laa..

3mo ago

Mybe puan same mcm isteri sy lh kot.. ditye diam aje. Bg puan sdiri, u mean akn spoil next round bile ckp x puas lh kan?. Klu ckp puas should be ok n semangat for next rounds kan?🤔

Mcm sy , kalau suami sy dah nk orgasm, denyut dia “punya” tu akan bt sy orgasm sama. Tp kpuasan tu akn capai bila dy buang “dalam” klu “luar” xcapai klimaks tu.. setiap prempuan lain lain. Hny isteri sdri ja bole jwb prtnyaan ni

3mo ago

Means puan orgasm sekali je lah ye bile bersama dgn suami? Sbb drp ape yg sy bace, pompuan boleh orgasm byk kali. X mcm lelaki, 1 kali je bile dh pancut tu kire dh abis lah round tu.

saiz zakar tak mempengaruhi ya. saya pula mmg boleh orgasm even husband dah pancut. sebab vulva tu di luar. jadi... kalau kecik pun, we can still have enough pressure to stimulate the organ.

hai. setiap orang lain². kena tanya isteri ap yang kurang and ap yang dia perlu untuk dia dapat kepuasan.

3mo ago

Owh. Lain2 ke?.. sbnye dh tye. Tp xnk jwb. Selalu mengelak bile dtye. Kami pon blom lame brumh tgga.. mgkin masih malu nk bincg psl ni..Thanks puan sudi bg respon..

pmanasan sblm brsma pnting bg isteri teransang dlu tgn pndai ii la meraba mne ii

semua soalan tu hanya isteri tuan je yg boleh jawab. tanya dia ya