Tak bernafsu

Hai, normal ke tak bernafsu nak bersama suami lepas bersalin? 😌

11 Balas

normal sbb bby byk menyusu malam siang pulak kite buat keje... pastu nak basuh2 peralatan botol susu pam semua... anak mula start mkn lagi lah penat masak bekal ke pengasuh & sebagainya... memang letih sgt dan tu adalah salah satu punca xde mood bersama.. kalau nak suami paham suruh dia sama2 bantu urus anak,bila sama2 penat takdela suami meminta sangat 😅 smpai suami sy kata dia pun letih sbb dia keje kena tolong mcm2 lagi..tapi pengalaman sy once anak dah mula besar nak dekat setahun kita dah kurang penat sbb anak pun tidur malam dah direct makan pun dah boleh makan menu kita cuma bezanya no salt no sugar je.. jadi bab2 ni mmg kurang penat la x macam dulu & time ni mood nak bersama tu naik balik... no worries mommy, insyallah suami paham kita bukan sengaja..

Normal sbb mungkin punca utama adalah kepenatan. Sbb bf baby, tak cukup tido/rehat, badan penat ya. Awk boleh bincang baik2 dgn pasangan. Bgtahu apa yg awk rasa, so that pasangan atleast tahu ada sebab kalau awk taknak/menolak. Cuba bagi pasangan betul2 faham apa yg awk alami. If awk ada rasa kering boleh pakai lubricant utk elak kesakitan.

Anak sy dah 4bln skg masih saya dan suami belum buka topik psl nak bersama. Bukan apa, sbb mgkn kmi berdua sama2 penat jg kot. Dua2 x ckup tidur nak urus anak kami, kami just nak yg terbaik utk anak buat msa skg. Plus suami pernah kata yg masih kesian dgn sy sbb saya czer sakit czer pn blm heal sepenuhnya. hehe normal laa bagi saya.

8mo ago

normal mommy .. maybe sebab penat , tak cukup tidur kan .. ada juga suami faham yg isteri masih trauma lagi , belum sihat n sembuh sepenuhnya .. kalau yg tak faham tu , bagi tazkirah banyak2 sikit .. ustaz azhar pun ada jelaskn , lepas habis darah nifas tu boleh bersama , tapi kena tengok jugak keadaan isteri macam mana .. haa , kdg org tak tengok habis .. sy pun anak nak masuk 7 bulan pun rasa lg takut

Normal je. Saya sendiri lepas beranak dkt 3 bulan rasanya bru bersama, tu pon kalau suami minta. Cuma sy perasan diri sy sndiri x pikir ke arah seks sekarang sebab penat jaga baby, tambah pulak bf anak..

normal..tp kalo bole start bermanja2 dlu..insyaAllah lme2 nnt ok..sbb suami pon manusia juga..dia nafsu ke arah tu..so slagi dia bole tahan dn sabar kira ok la..kalo x,kte la yg kne mengalah..

normal awak.. faraj kita kering, tambah lg badan blm pulih sepenuhnya. Campur lg trauma lps bersalin pula

Normal kot sebab sye pun macamtu 🤣 seriau sama

Ye normal..

normal kot

Normal la