cuci

hai mommy nk tanye ada x mommy yg ada pengalaman cuci selepas gugur ...sakit x? doc bius x ataw cuci normal.esok sy kne tahan wad n lusa kne cuci sy x de pengalaman cuci jd rasew takut sgt?boleh x mommy kat luar Sana share pengalaman cuci yg mne pernah la ..mcm mne ye die cuci?

11 Balas

sy skrng berpantang keguguran 7week.. sy jugk melalui proses d&c iaitu proses cuci rahim la.. sy dberi bius penuh.. spnjng proses tu kita tak sedar pun.. tahu2 dah siap.. takde sakit n tggal kesan apa2 pun kt miss v tu.. cuma tekak rasa xslesa la mungkin kesan dripda wyar oksigen yg dimsukkn ke mulut.. slepas 3 4hri d&c tu bru terasa sakit paras peha kebawah.. bnyakkn rehat jela.. berpantang sama mcm orang bersalin jela.. skrang dh 24hri berpantang .. inshallah takde apa la mom fikir yg baik2 je..

Sy 2 kali gugur..1st cuci kne bius separuh.sakitnya ya amat tine cucuk bius.lepas cuci 3 hari kepala berangin.mkn muntah..xsanggup rasa.kali kedua gugur cuci juga tp bius semua.ok sikit..pregnant kali ketiga ni dah 40w..tapi bby masih xmau keluar.doakan baby sy cpt2 keluar ya..😊😊semoga dipermudahkan urusan

5y ago

Oyeke. Ok sis. Sbb sy pun baru keguguran 6 weeks mggu lepas.

Pernah gugur...tpi tak kena cuci....sebab kantung kluar dlu...buang yg sisa2 yg dekat rahim....tpi doktor punya korek nk buang pon mcm nk gerudi....muka mmg tahan sakit jela

Sy pnh kne bius separuh,tp xbrkesan..rse sakit mse kena korek2 tu..sudohnye,bius penuh..😂mse dah sedar tu,mmg rse pedih la sikit..sbb kesan cuci tu..

Sy pernah thun lepas..kene cuci..tp doc bius 1 bdn..xsedar time cuci tu..tp lepas sdar tu rasa jgk la dnyut2 kt bwh..sbr ye.. 😊😊

Saya 2 bulan lepas gugur..doc bius satu bdan..doc borak dengan saya terus saya xsedar apa da..alhamdullilah saya xrasa sakit pape..

Doc akan bius separuh badan..alhamdulillah x sakit..tup2 dah siap..moga dipermudahkan

Dr bius dlu..utk proses d&c tu...sedar2 dah siap dah..😁..sy time Tu gugur 6w..

4y ago

wahh beruntungnya sis.. saya 8 week cuci normal.. allah jer tahu mcm mna sakit nya.. xbole bawa bincang... sakit yg amat..

Ada yg jenis cuci mereka bius bagi tidur. Ce dgr org lain pula.

Saya tkkena bius. Doc cuci mcm tu shj. Sbb sy msuk hosp gov