Gugur tapi doc tak cuci

Assalamualaikum ..ada x pnh mcm saya ..saya thn 2020 pnh gugur .. Gugur abis kt toilet umh dan hospital .. Lps tu doc cek2 dia ckp xpyh cuci sbb dh gugur abis just suntik je .. Xpe ke ..

6 Balas

Pernah. 3kali gugur tanpa cuci. sebab turun habis. doc cuma scan balik utk tengok sisa darah dan cek pintu rahim. kalau ada lagi kena tahan wad. kalau ok, cucuk kecut rahim je. sebab dah 8week ke atas. sis kena pantang macam org bersalin juga. lepastu continue makan folic acid untuk pregnant seterusnya.

2y ago

InsyaAllah. semoga ada rezeki lagi timang cahaya mata. amin. 🤲🏻

sama dgn sye tu....mmg turun abz doc scan pon dh xde ape so xcuci ....cume dye jolok kn bersih kn drah bahagian bwh kite je time tu.....pastu dh sttle dye cucuk tu je.....tu cerita taun lps....skrg sye prgnt dh 32week...

2y ago

iye awk sama dgn sye msuk muncung itik dye jolok2 sikit mcm tu je pastu dye cucuk dlm 10minit xsilap dh dye swo blik....xpi awk kne tahan ey....sye di swo blik rumah terus...hahahaaa...blik sye pantang urut tungku semua....setahun lps tu dikurnia kn lgi zuriat...

Saya pun pernah gugur dan tak cuci. Kalau gugur tak habis masa check tu baru kena cuci. Tak perlu risau kalau dah lama mesti dah turun habis

Tak payah cuci sbb dah gugur hbs. Doc bukan cek saje, doc cek to make sure dah hbs gugur. Kalau xhabis baru doc decide cuci.

2y ago

oo ok phm masih blm ada rezeki lg ..😉

Kalau mmg dah gugur habis mmg tak perlu cuci dah sis

2y ago

ye

kalau dah xde sisa,mmg xcuci..

2y ago

ok paham ..tp msh berusaha lg nk anak 🙂